Blended Essential Oils vs. Vapor Rub/ Chest Rub

Chest rub atau vapor rub telah jadi sinonim bila kita selsema. Mak-mak kita biasanya akan capai vapor rub bila kita selsema dulu kan. 

Apa pengalaman anda apabila gunakan vapor rub semasa selsema? Pengalaman saat disapukan pada dada, terus dirasakan pana-panas tapi nyaman macam tu kan. 

Jom kita lihat secara umumnya, apa bahan dalam vapor rub sebenarnya. Kebanaykan vapor rub mengandungi bahan dari petroleum dan minyak turpetin iaitu toksik dari bahan yang boleh menyebabkan maut pada kanak-kanak walaupun dalam dose yang sedikit. Bahan kimia ini juga selalu dikaitkan dengan punca kanser berlaku.

Bahan-bahan umum dalam vapor rub

  • Camphor 4.8% (Penahan Batuk dan Analgesik Topikal)
  • Eucalyptus Oil 1.2% (Penahan batuk)
  • Menthol 2.6% (Penahan Batuk dan Analgesik Topikal)
  • Minyak daun cedar
  • Minyak buah pala
  • Special Petrolium
  • Thymol
  • Minyak turpetin

Kebanyakan bahan hanya bertindak sebagai penahan, tetapi bukan melegakan. Sebab itulah kalau anda sedar batuk anak anda makin lama makin teruk.

Apa cara yang lebih selamat atau cara semulajadi?

NARINAR Frankie ialah campuran hebat dari Essential Oils Frankincense, Lemon, Lavender, Peppermint dan Minyak Zaitun terbaik melegakan selsema, batuk dan menurunkan suhu badan ketika demam. Ia terbukti selamat oleh SIRIM untuk digunakan terus pada kulit bayi dan kanak-kanak.

Bahan semulajadi dalam NARINAR Frankie – Tiada bahan toksin!

  1. Frankincense

Ajaib sangat bila selsema boleh hilang dengan Frankie. Inilah bahan utama dalam Frankie iaitu frankincense. Getah pokok dari Timur Tengah ni akan longgarkan kahak dan cairkan hingus si comel. Bila dah sihat, ia akan kuatkan imun badan supaya tak mudah kene selsema lagi. Hebatkan?

  1. Lemon

Biasakan bila rasa nak selsema minum air lemon dengan madu. Apa yang lemon buat ialah ia akan legakan saluran pernafasan. Jadi memang cepat selsema si comel kering. Tapi dengan Frankie tak payah paksa bayi minum air madu lemon ye. Urut guna Frankie je tau.

  1. Lavender

Satu lagi bahan untuk pernafasan si manja mommies tu. Lavender akan mengurangkan radang saluran pernafasan. Jadi anak tekak yang merah berapi macam gunung berapi nak meletus tu akan kurang merahnya. Lagi seronok bila guna Frankie ni ia akan beri ketenangan dan seimbangkan fizikal, mental dan emosi mommies dan si comel. Syok tau!

  1. Peppermint

Bahan yang terkenal dalam menu masakan arab ini memang banyak manfaatnya. Peppermint inilah yang akan legakan saluran pernafasan. Jika si comel demam, ia akan turunkan suhu badan dengan menggunakan teknik jerlum. Sesuai sangat bila diletak sehelai dua dalam masakan yang dapat melegakan sistem penghadaman. Dengan Frankie tak perlu keluar rumah lagi. Yeah!

  1. Minyak Zaitun

Minyak Zaitun banyak manfaat. Tapi fungsi utamanya dalam Frankie ini ialah sebagai carrier oil. Carrier oil atau minyak pembawa ini menjadikan formula minyak pati ini selamat digunakan pada kulit manusia terutama kulis halus mulus bayi mommies tu.

Cara pengunaan topikal:

  1. Titiskan 1-2 titik Frankie ke tapak tangan.
  2. Adun secara membulat ikut arah jam sebanyak 3 pusingan
  3. Sapukan pada tapak kaki bayi dengan urutan Vitaflex yang fokus pada point sinus dan paru-paru.

Cara guna pada Nanion Diffuser:

Titiskan je 5-10 titis NARINAR Frankie ke dalam Nanion dan pasang selama 6 jam.

Hampir 60,000 orang mommies berpuas hati dengan keberkesanan NARINAR Frankie. Jangan terkejut bila bayi muntah kahak selepas sapu NARINAR Frankie sebab tugas NARINAR Frankie memang terkenal mencairkan hingus dan melonggarkan kahak. Bila dah keluar barulah sihat. Tak perlu tahan-tahan batuk lagi.

Frankie blended Essential Oils atau vapor rub/chest rub?

Buatlah pilihan yang bijak.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required