Johor

Norazianto Abu

Parlimen : Johor Bahru & Singapura
No Telefon : 012-772 6619

Melaka

Fauziah Ramali

Parlimen : Tangga Batu
No Telefon : 013-4287300

Melaka

M Hidhir Ibrahim

Parlimen : Melaka
No Telefon : 013-6449017

Product has been added to your cart

Nama saya En. Yan (FB:Norazianto Abu), Leader Narinar Johor.

Alhamdulillah, saya dah bersama dengan Narinar lebih kurang 4 tahun, Dari agent sehingga ke salah seorang partner Narinar. Saya masih bekerja & Narinar adalah satu income tambahan. Saya dapat buat simpanan & rezeki lebih untuk anak-anak dan saya juga boleh buat penambahan aset & pelaburan seperti emas, rumah & sebagainya.

Saya dah join banyak perniagaan sebelum saya join Narinar seperti takaful, unit trust & sebagainya. Kalau dulu saya takut untuk buat perniagaan. Tapi kalau anda masih bekerja, ini masa yang terbaik untuk anda mulakan bisnes. Tidak salah jika kita buat bisnes secara part time, yang penting kita sentiasa berusaha & gigih untuk capat matlamat kita.

Kita kena mulakan tindakan, susun strategi yang mantap, dapatkan ilmu dan pengetahun yang baik tentang bisnes untuk mengembangkan perniagaan kita dengan lebih teratur & sistematik. Dan jangan lupa, kita wajib dapatkan mentor untuk membimbing kita supaya kita tidak terlanggar dinding.

Dan yang paling penting, kita perlu bersama dengan rakan-rakan usahawan yang positif untuk kita kekalkan momentum bisnes supaya kita dapat mengharungi segala cabaran sebagai seorang usahawan.

Saya pilih Narinar sebab Narinar telah mengeluarkan satu jenis produk essential oil yang sangat berkualiti. Kita tahu di luar sana terdapat banyak essential oil yang lain. Akan tetapi, Narinar boleh didapati dengan harga yang lebih berpatutan & mampu milik untuk kita gunakan seisi keluarga. Dan yang paling menarik, Narinar ni halal dan telah diuji bahawa ia 100% selamat digunakan.

Narinar juga dalam bisnes mempunyai kumpulan & rangkaian yang memberi panduan & tunjuk ajar membimbing kita sebagai usahawan Narinar.

Saya berbesar hati untuk menjemput anda semua bersama-sama dengan kami untuk berjaya bersama Narinar dalam apa jua tujuan untuk berniaga. Saya yakin & percaya jika anda ada kemahuan, matlamat & niat yang betul dengan strategi & idea yang anda miliki dan duduk bersama-sama dengan kami membuat tindakan in sha Allah kita semua akan berjaya !

Saya ulangi sekali lagi, in sha Allah, kita akan berjaya !

Boleh contact no di bawah

bit.ly/AgenNoraziantoAbu

atau 012-772 6619

Hai assalamualaikum.

Nama diberi fauziah bt Ramali. Nama glamour ala-ala retisnya acut... Nama manja orang cakap. Nama dari kecik..mesti pelik kan mana datang acut tu…hik3. Asal orang Melaka dan duduk pun melaka, bumi hang tuah. Di mana segalanya bermula.

Acut kenal Narinar nie masa awal-awal dari officemate. Sebelah meja jerk ha..Tuan Hidhir. Masa tu nama asal Narinar FT nie nyaman oil. Sebab kn budaya suka support kawan2 berniaga beli la, mencuba tak salah kan. Masa tu beli 3 botol kongsi 3 orang dapat murah skit kan.

Masa beli tu cuba guna dekat anak yang 1st. Si kakak pada tahun 2016. Masa itu die 4 tahun dan dah mula anto sekolah dan duduk taska. Dari pagi sampai ler ke petang. Boleh kata setiap minggu kakak batuk dan selsema. Kecian sangat la memang hari-hari bekal ubat pergi sekolah. Sampai die sendiri bosan dan cakap. Ibu kesian dekat baby ler asyik kena makan ubat jerk. Mau tak touching ibu kan bila anak cakap gitu ko. Masa tu die la emas intan dan payung. Anak sorang lagi masa tu. Ye la sayang, ibu layan kan. Alhamdulillah cuba apply NarinarFT menjadi plak tu.

Nak jadikan cerita rezeki tahun tu juga pregnant anak ke 2. Acut pulak lain kisah nya. Orang lain sibuk morning sickness. Kita nie ha, evening sickness. Demam migrain selsema batuk setiap hari ko.. sepanjang mengandung. Redho jerk la. Besar pahalanya kan. Nikmat nak jadi ibu nie bukan senang. Setiap anak lain-lain pengalamannya. Tak berani nak makan ubat punya pasal amek jerk minyak si kakak tu buat sapu. Alhamdulillah memang menjadi la. Sapu setiap mlm. Lepas isyak terus masuk bilik sambil sapu minyak. Memang teman rapat sepanjang masa la. Boleh cuba amal kan. inshaAllah selamat untuk para ibu yang menagndung.

So bila keluar jerk si adik anak no.2 nie dah lega ha. Memang dah siap standby sentiasa. Buat sapu harian sentiasa la minyak tu. Alhamdulillah satu rumah serasi la guna. Anak-anak pulak sekarang nie duduk taska dari pagi sampai petang. Lagi la nak kena ada perisai untuk sistem daya tahan mereka kan. Kalau kena selsema batuk tu inshaAllah la sekejap jerk. Tak ada la sampai melarat nak makan ubat kerap setakat nie.

Acut asal nya guna jerk sendiri minyak nie. Tak ada niat pun nak menjual. Sambil-sambil tu promote juga la dekat jiran-jiran rumah yang ada anak kecik untuk beli. Macam biasa la stail nak berjimat cermat kan. Ajak jenjiran share beli sesema dapat murah…hahahaha..

Lastly permintaan jenjiran dah ramai baru ler terbuka hati start menjual secara
official. Kalo tak silap start bulan April 2017. Alhamdulillah bila kita dah guna sendiri, bila nak menjual tu feeling die lain sikit tau. Kita dapat selam sehabis dalam apa yang kita guna dan jual. Bukan semata-mata jual nak untung jerk hokey..

Dan kalo nak tahu nie ler 1st time acut jual dan berniaga secara online tau. Syukur sangat-sangat dapat join team narinar nie. Memang HQ ajar dari zero to hero la. Pulak tu dapat team yang sangat-sangat support dan supportive. Training online dan offline siap ade bagai. Nak dengan tak nak jerk la orang cakap kan.

Alhamdulillah bila kita ikhlas menjual dengan niat nak sebar manfaat dekat semua orang Allah permudahkan tau. Boleh kata setiap bulan la dapat reward jualan terbanyak. Walaupun time tu jual sebagai dropship..hik3..memang tak sangka betol. Sampai kan baru-baru nie Acut pergi Korea. Tu semua free tau dapat reward achiever dari narinar. Walaupun time tu acut jual sebagai dropship. Ini bukan tipu real story hokey. Boleh pm tepi kalo tak caya…

Kalau nak ikut kan alasan sampai kesudah tak habis. Macam mana acut boleh buat. Korang dekat luar sana lagi ler boleh buat. Banyak sangat kenangan perjalanan cerita Acut dengan Narinar nie..acut buka booth dekat taska, hari sukan, konvo sekolah dengan anak-anak tau. Siap buat terapi secara percuma lagi. Yang pergi COD jangan cakap la. Hangkut anak- anak sekali. Yang jauh tu minta suami tolong COD kan juga…hik3. Anak- anak la pembakar semangat untuk terus usaha dan bantu mommies dekat luar sana. Sampai kan anak-anak dapat gelaran maskot Narinar FT buat acut. Tak pe itu semua buat kita l agi kuat untuk sama-sama sebarkan manfaat dekat luar sana.

Assalammualaikum semua. Saya Hidhir, Leader Narinar yang duduk di bumi Hang Tuah Melaka.

Dulu Melaka terkenal dengan bumi pahlawan, sekarang terkenal dengan kereta yang berkawan-kawan datang ke Melaka.
aaaaa bandar pelancongan.

Saya memang rapat dengan tuan remy, apabila anak yang pertama tuan remy kena sawan, saya memang sedih.
Allahurabbi, bila lihat anak kecil kena sawan dan tak boleh buat apa, memang sedih. Melihat kepayahan tuan remy
dan kak erin naik turun hospital memang Allah sahaja yang tahu. Saya hanya boleh berdoa pada Allah swt dan bantu apa
yang boleh. Satu hari...

Tuan remy tunjukkan saya satu minyak, ketika itu aryan sudah semakin pulih. Alhamdulillah.

Tuan remy : "Orang nak jual minyak ni lah"

Saya : "Minyak apa ni"?

Tuan remy : minyak pati untuk selsema dan batuk. Minyak ni yang aryan guna.

Saya pun pegang dan bau. Terus fikiran saya berkata, boleh pergi jauh ni sebab takde orang lagi buat
minyak selsema dan batuk untuk kanak-kanak, lepas tu pulak mudah nak guna, sapu-sapu dah sihat.

Saya : "Apa nama minyak ni"?

Tuan Remy : "Nyaman Oil!"

Saya : Nyaman oil? Gelak saya time tu.Nama ala-ala penyaman udara.

Saya : "ok lah. Orang nak tolong jual kan."

Tuan Remy : Ok boleh nanti orang bagitahu harganya.

Ini antara awal-awal perkenalan saya dengan Narinar FT. Sejak itu saya start guna pada anak saya dan jual.
Masa mula-mula pakai ragu-ragu jugak, tak elok pun ade jer lagi selsema dan batuk. Tapi bila nampak anak muntah kahak
selepas sapu, memang yakin terus pada Narinar FT. Alhamdulillah guna sampai sekarang.

Mula-mula jual, saya dan isteri (Nor Asmira Mohd Nor), ingat lagi pertama kali kami buka booth tepi kaki lima baby expo
2 tahun lepas. Ketika tu Nyaman Oil baru sahaja tukar nama Narinar FLUtherapy.

Pengalaman paling best, siang malam saya dan isteri jaga booth, kami hired budak-budak student edar Flyers.
Saya pernah kena tegur untuk tidak gangu Expo, dan paling best ade sorang customer dah on the way
balek menuju kereta, patah balik nak beli minyak Narinar FT, sebab baby baru muntah kahak. Alhamdulillah.

Alhamdulillah hari ni, mentor saya, Fauziah Acut dah berjaya naik sebagai seorang Leader Narinar, setaraf dengan saya dan
Melaka dan mempunyai hampir 14 orang agent yang aktif dan InshaAllah tahun ni kami akan berada dalam BABY EXPO, bukan lagi di
kaki lima.

Kepada ibu-ibu dan bakal-bakal mummy yang nak cari income, Join sekarang. Produk yang mempunyai nilai yang sangat..hebat.
anak-anak kita boleh guna, kita dapat income dan kita boleh kongsi manfaat pada orang lain.

Mentor saya dah buktikan, beliau boleh dapat Rm 1k keatas setiap bulan. Apa alasan kita untuk kata tidak boleh? Sedangkan
kita dikurniakan dengan akal dan masa yang sama.

Akhir kata. Call & Wassap saya untuk jadi agent Narinar (013-6449017). Impian Anda, Kami Realisasikan.

M Hidhir Ibrahim
Leader Narinar