6 Amalan Wajib Yang Masyarakat Perlu Lakukan Semasa Bekerja Waktu PKP.

6 Amalan Wajib Yang Masyarakat Perlu Lakukan Semasa Bekerja Waktu PKP.

4 Mei adalah tarikh keramat untuk masyarakat Malaysia. Semua orang dibenarkan bekerja semula tetapi dengan bersyarat kerana kerajaan Malaysia tidak mahu mengulangi kesilapan yang telah dilakukan seperti negara Itali. Jangan sia-siakan pengorbanan yang telah kita lakukan sebelum ini bersama. Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) membolehkan operasi beberapa sektor ekonomi dibuka semula bermula 4 Mei.
.

6 SOP yang perlu dipatuhi oleh semua pihak terlibat termasuk kita sebagai pengguna.
.

1. Social Distancing

Amalankan jarak sosial yang selamat iaitu sekurang-kurangnya 1 meter. Elakkan berada di tempat orang ramai untuk hentikan penularan wabak penyakit Covid-19.
.

2. Sentiasa Berada Dalam Keadaan Yang Bersih

Kerap mencuci tangan dengan air dan sabun dengan mengunakkan teknik “Basuh Tangan 20 Saat” atau menggunakan hand sanitiser. Digalakkan basuh tangan dengan sabun berbanding dengan menggunakan hand sanitizer kerana ia lebih relevan.
.

3. Memakai Facemask

Pastikan memilih facemask yang betul untuk menghindar dari wabak penyakit. Penggunaan topeng muka dan hidung (facemask) yang betul sangat penting.
.

4. Membuat Saringan Kesihatan

Pihak majikan setiap syarikat wajib membuat ujian saringan suhu setiap staff yang ada. Ia amat penting untuk kita mencegah dari wabak ini merebak.
.

5. Menggalakkan Transaksi Secara “Online”

Melakukan jual beli secara atas talian contohnya dengan menggunakan telefon bimbit, kad ataupun aplikasi yang sedia ada seperti Boost App & Touch ‘N’ Go E-Wallet.
.

6. Sentiasa Berjaga Jaga Dengan Keadaan Sekeliling

Melaporkan Segera kepada Jabatan Kesihatan jika terdapat maklumat mengenai jangkitan COVID-19.
.
Ini 6 Amalan yang anda wajib lakukan semasa bekerja waktu PKP ini. Dan saya nak tambah lagi satu Amalan ajaib untuk anda! Untuk kekalkan keselamatan ketika PKP ini anda boleh dapatkan Essential Oil. Sebab Essential Oil mampu membantu anda untuk meningkatkan imunisai badan anda!
.

Untuk maklumat lanjut berkenaan Essential Oil Narinar
BOLEH KLIK GAMBAR ATAU LINK DI BAWAH

-SET PROMOSI ROLL ON SERIES-

Back to blog