July 18, 2021 2 min read

Inginkan kulit tangan selembut bayi? Tangan adalah salah satu bahagian tubuh badan kita yang terawal untuk menunjukkan tanda-tanda penuaan. Selain itu, tangan juga sering menjadi kering akibat pencucian yang kerap dalam satu hari kerana bakteria mudah membiak pada tapak tangan.  Justeru, penggunaanhand cream pada tangan amat penting. 

Get Gone Hand Cream keluaran terbaru NARINAR berasaskan bahan semula jadi denganEssential Oil utama iaituOrange Essential Oil danTea Tree Essential Oil. Teksturnya yang lembut dan ringan berbeza daripadaHand Cleanser yang sedia ada di pasaran. Ianya menjadikanGet Gone Hand Cream sangat eksklusif dengan aroma semulajadi buah oren. 

Selain daripada menggunakanOrange Essential Oil danTea Tree Essential Oil, bahan utama dalam formulasi yang digunakan ialahAloevera Extract danGreen Tea Oil. Seterusnya, terdapat juga bahan-bahan tambahan lain yang mempunyai keistimewaan tersendiri dalam melengkapkan fungsiGet Gone Hand Cream ini iaitu Sunflower Seed Oil, Grapefruit Oil, Perilla Leaf Extract dan Sweet Flag (Jerangau)Root Extract. Selain daripada fungsinya sebagaiHand Cleanser, teksturnya yang sangat mudah menyerap pada kulit dapat berfungsi untuk mengawal kelembapan pada kulit anda.KEBAIKAN TERAPEUTIK DALAM KOMPONEN AKTIF

Orange Essential Oil danTea Tree Essential Oilsecara saintifiknya mempunyai kebaikan terapeutik yang baik untuk kulit berdasarkan kandungan komponen aktifnya. Antaranya,Orange Essential Oil mempunyai kandunganLimonene danPinene sertaTea Tree Essential Oil mempunyai kandunganTerpinen-4-ol, y-Terpinene, dana-Terpinene.

Secara keseluruhannya, Orange Essential Oildan Tea Tree Essential Oildiketahui bersifat Antibacterial, Antifungal, Antiseptic, Antimicrobial, Antioxidant, Insecticidal danDisinfectant.


KEISTIMEWAANGET GONE HAND CREAM


Get Gone Hand Cream juga mempunyai keistimewaan yang menjadikannya berbeza denganHand Cleanser yang lain. Antaranya,

Hand Cleanser direka khas untuk kebersihan kulit

Adunan keseluruhan bahan-bahan yang digunakan diketahui mempunyai sifatantibacterial, antimicrobial danantiviral yang sangat baik untuk kebersihan kulit yang tidak kelihatan pada pandangan mata kasar. Teksturnya yang sangat mudah menyerap pada kulit dan bebas daripada bahan kimia yang berbahaya.

Membantu untuk melembapkan dan melembutkan kulit 

Sunflower seed oil, Tea Tree oil dan minyak yang lain bermanfaat untuk melembapkan kulit.. Kebanyakan minyak lain meninggalkan kesan berminyak pada kulit, tidak untuk adunan ini yang mudah menyerap pada kulit. Untuk sesiapa yang mempunyai kulit sensitif sangat sesuai menggunakanGet Gone Antibac Hand Cream.

Bantuan semulajadi dalam mengelakkan kehadiran serangga dan gigitan nyamuk

Sifatinsecticidal yang terkandung dalamGet Gone Antibac Hand Cream sangat membantu untuk mengelakkan daripada kehadiran serangga seperti lalat yang bergejala membawa bakteria dan kuman yang berbahaya untuk kesihatan manusia. Seterusnya sebagai perlindungan semula jadi daripada gigitan nyamuk. Aromanya yang mudah diterima dan semula jadi untuk sapuan pada anak anda sebelum waktu tidur.

CARA PENGGUNAANGET GONE HAND CREAM

  • GunakanGet Gone Hand Cream sebagaiHand Cleanser selepas membasuh tangan atau selepas memegang sesuatu.
  • Get Gone Hand Cream juga boleh dijadikan sebagaiHand Lotion danBody Lotion. Kulit anda sentiasa terhidrasi dan membantu untuk merawat luka kecil pada kulit.
  • Get Gone Hand Cream sebagaiMosquito Repellent Cream. Sapuan untuk bayi dan kanak-kanak untuk melindungi kulit daripada gigitan serangga dan nyamuk.

Tekstur Get Gone Hand Creamsangat mudah menyerap badan kulit dengan aroma  buah oren yang sangat mudah diterima orang dewasa mahu pun kanak-kanak. Penggunaanhand cream adalah cara terbaik untuk menjaga tangan anda agar kelihatan lebih muda, sihat dan berasa lembut sepanjang hari.