Rawatan Untuk Depresi Post Partum

Rawatan Untuk Depresi Post PartumDepresi Post Partum umum dalam kalangan ibu yang baru melahirkan bayi. Walaupun ianya biasa tapi tidak patut dibiarkan. Ia akan bawa kepada masalah yang lebih teruk jika tidak dibendung dari awal.

Sebuah kajian dibuat pada 10,000 orang ibu baru mendapati 1 dari 7 ibu menghidapi depresi post partum. Mujurlah kebanyakan ibu dapatkan bantuan untuk menanganinya.

Bagaimana cara mengenal pasti anda menghidap depresi post partum atau tidak?

Hanya doktor boleh mengesahkan anda menghidap depresi post partum. Jika anda rasa anda menghidapinya, buat temujanji doktor secepat mungkin. Rawatan akan diberikan supaya anda rasa seperti diri anda sendiri.

Jika anda lebih menyukai rawatan alternative, cubalah essential oils atau minyak pati NARINAR. Campuran minyak pati dari NARINAR terutamanya ROSE sangat membantu anda yang sedang mengalami depresi post partum.

Aroma gabungan rose, lavender, grapefruit dan bergamot ini akan seimbangkan hormon anda. Ia akan buat anda rasa lebih relax, kestabilan emosi dan lebih optimis. Anda akan rasa lebih bersemangat dan emosi yang lebih positif.

Maka, depresi dapat dikurangkan dan anda rasa bebas dari tekanan. Nak lagi best? Wajah anda akan nampak lebih berseri bila gunakan ROSE. Orang kata inner beauty terzahir di wajah. Memang comel sangat bila ambil gambar dengan bayi nanti.

Banyak perkara baru yang akan anda belajar dengan bayi nanti. Tapi masalah umum yang anda akan hadapi ialah tidak cukup tidur, anak perut kembung, anda sembelit dan selsema atau batuk.

NARINAR sudah sediakan semua solusi kepada bakal masalah anda.

  1. NARINAR Frankie

Guna untuk melegakan masalah selsema, batuk dan demam bayi. Bila ramai orang cium dan tak basuh tangan bila pegang bayi, bayi akan mudah terkena selsema.

Anti bodi bayi masih belum kuat untuk melawan virus dan bakteria yang masih asing dalam badan mereka. Kuatkan imun bayi dengan NARINAR Frankie.

Mencegah lebih baik dari merawat.

  1. NARINAR Ellgrie

Petua nenek dibotolkan dalam NARINAR Ellgrie. Kekayaan serai wangi membuatkan sembelit anda semasa berpantang bukan perkara utama lagi. Sapukan arah jam NARINAR Ellgrie pada perut untuk buang angin dan legakan sembelit.

Sapukan juga pada bayi anda untuk elak perut kembung.

  1. NARINAR Sidrie

Masalah bayi tidak mahu tidur malam itu biasa. Apa kata kurangkan masalah ini dengan NARINAR Sidrie. Melalui minyak pati Sidr elak bayi dari gangguan makhluk halus. Bayi anda juga akan tidur lebih lena kesan minyak pati Sidr dan lavender yang beri kesan ketenangan dan kerehatan minda.

Hadiahkan set NARINAR pada diri atau rakan yang bakal menimang cahaya mata. Sihat secara semulajadi dengan NARINAR.

 

Back to blog